Mijn lijst met blogs

donderdag 3 april 2014

Kaarten van mijn moeder

Het is wat stil van mijn kant, al bijna een week geleden dat ik wat geplaatst heb. Bezig met andere dingen. Poetsen. Tuin. Voorbereiding voor het feest van mijn ouders. Daarvoor zelf een top willen naaien, want ik kon niet vinden wat ik zocht. Wel een stofje, dus ik ga een poging wagen. Tussen de bedrijven door deze kerstkaart gemaakt. Geprobeerd het nonchalant te maken, met slordige stiksels. Haha het gaat  mij makkelijker af om hele nette randjes te naaien...... Maar je moet ook andere dingen proberen. Nu ik de kaart zo zie, kunnen er nog wel wat belletjes op. Dat ga ik nog doen.
Trouwens het plaatje heeft het verhaal. Mijn moeder bewaard altijd heel veel kaarten. Zo heeft ze ook alle geboortekaartjes van al mijn neven en nichten nog, en dat zijn er een behoorlijk aantal. Trouw en rouwkaarten en verder ook gewone kaarten en veel kerstkaarten. Toch is ze aan het opruimen geweest. Vorige week ging ze even mee naar Hobbyvision. Ze was er vroeger wel geweest en ik denk ik zelf ook wel, ik ging in Rijssen naar school en later naar de markt, maar toen was het een handwerk winkel. Ze keek haar ogen uit wat er allemaal niet was op het gebied van kaarten maken. Maar zei ze: ik heb nog wat voor jou misschien kun je daar nog wel wat mee. Ik kreeg een hele zak vol kaarten, plaatjes en zelfgemaakte kaarten en waarvan zij dacht dat ik daar wat mee kon. "je kunt niet alles bewaren, zie maar wat je er mee doet, en anders doe je het maar weg." Ik vond daarin een kaartje met een Kerstman en dat had ik net nodig voor de challenge van Yvonne. Dus het eerste is al gebruikt. Ik ben zelf niet zo Kerstmannerig, maar er zal vast wel iemand zijn die dat wel leuk vind.
Zo nog even freubelen en het patroon voor de top maken.
Tot de volgende keer.
Challenge:
Yvonnes 52 weken kerst: minimaal 1 Kerstman
Crafty Hazelnuts Christmas Challenges: Cirkels
Crafty Hazelnuts Christmas Challenge extra April
Groetjes, Nelleke

30 opmerkingen:

GerJanne zei

Ha Nelleke,
je bent toch geweest naar Hobbyvision! Wat leuk!! Hoe heb je het gehad. Ach ik spreek je zondagavond (wel laat hoor, als het donker is fietsen we gewoon verder). Je kaart voor je moeder is erg leuk! Wat lief dat ze al die kaarten aan je gaf. Daar kun jij zeer wat mee! En het slordig naaien kun je ook geweldig! Vond je toch eerst zo moeilijk....
Ik ben ook niet zo van de kerstman en had toevallig 1 afdrukje liggen...
Groetjes en succes met naaien aan je top!
GerJanne

Diny zei

Wat leuk dat je met een plaatje van je moeders oude kaart een mooie nieuwe hebt gemaakt! Een leuk verhaal vertel je erbij.
En met de naaimachine kun je ook toveren zie ik....dus dat topje zal ook wel lukken!
Veel succes met alles....groetjes
Diny

Riannerizanti.blogspot.nl zei

Wat leuk dat het van kaarten komt die van je Moeder komen zo zie je maar nooit iets weg gooien .succes met je top
groetjes Rianne

Scraptastische hobby zei

Nou toch weer handig een Moeder die wat bewaart, hihi
Ja ik wilde laatst ook een slordig gestikt randje op een kaart, maar dat is nog moeilijk hè! Succes met je top! maar dat wordt vast toppie!
Lieve groetjes van Gerie

Scrapcreaties Mirande zei

Wat een leuke kaart met een mooi verhaal. Heel leuk hoe je een oud plaatje op deze manier verwerkt hebt op deze mooie kaart. Veel succes met het maken van je top. En alvast een fijn feest toegewenst.
Groetjes Mirande

Henriët zei

Wat heb je weer een leuke kart gemaakt. Leuk met al die cirkels. Je stikwerk ziet er ook erg leuk uit. Lukt al prima dat slordig naaien zie ik!
Ben heel benieuwd wat we allemaal nog meer voor moois gaan zien met de kaarten van je moeder.
Gefeliciteerd nog met de top 3 van de Liftchallenge. Ik had het al voorspeld!
Groetjes van Henriët

Kaartenkraam zei

Hij is leuk je 'tweedehands' Kerstman *lol* Zelf gebruik ik ook graag plaatjes van oude kaarten. Een paar belletjes er nog bij kan inderdaad wel. Leuk die slordige stiksels!

groetjes van Ank

Hermien zei

Tja Nelleke hier geldt toch echt wel het gezegde wie wat bewaard die heeft wat, en kijk nou wat jij er een leuk kaartje meegemaakt hebt!

Groetjes Hermien

Marfien zei

Ha, ha, leuk hetzelfde verhaal gebeurt hier ook, dozen vol kaarten heb ik al uitgezocht, lieve kaartjes van kleinkinderen heb ik maar even bewaard, misschien willen ze die na al die jaren wel terug.
Leuke kaart. Zelf heb ik alle mannen in de prullenbak gegooid, maar met een ander plaatje kan ook natuurlijk.

Anita Meijer zei

Prachtig je kerstkaart Nelleke, heel mooi en zo leuk dat je dit plaatje gebruikt hebt, super.
Liefs van Anita

Anita van Merode zei

Super mooie kerst kaart weer!
groetjes Anita

Bea zei

Leuke kerstkaart Nelleke, leuk dat je een plaatje er op hebt gezet uit je moeders verzameling....

groetjes Bea.

Erica ♥ zei

Wat een leuk verhaal zeg, en je kaartje is super !
Suc6 met je topje maken ☺
Liefs van Erica
{Heidebloempjuh}

Gerrina zei

Weer een mooie kerstkaart! En wat een heerlijke post weer om te lezen... Mijn ouders hadden voor hun pensionering een Wol- en Handwerkspeciaalzaak, nou ja wel drie op 'n bepaald moment.
Succes met je patroon en het naaien! Groetjes, Gerrina

Corrie zei

Hallo Nelleke
Ik vind het wel grappig staan zo je stikseltjes, je hebt er weer een mooie kerstkaart bij.
Lieve groetjes,Corrie

Carola zei

Mooie aparte kerstkaart Nelleke, leuk om het verhaal achter het kerstman plaatje te lezen. Succes met je topje!
Groetjes Carola

Trijntje zei

Hoi Nelleke wat een leuke kaart met de stiksels. Heel mooi met de rondjes. Een prachtige geheel. Groeten Trijntje

martina's kaartjes zei

tja,er zijn nu soms eenmaal dingen die eerst moeten gebeuren.... hopelijk heb je snel weer tijd om aan de knutsel te kunnen
eenmooi kaartje heb je hier alvast ! veel succes verder met alles
grtjs,martina
x

Rosina zei

Heel mooi je kerstkaartje Nelleke....ik vind het een heel leuk detail dat stiksel ....en leuk dat je oude kaartjes van je moeder weer gaat recyclen....het geeft toch een speciaal gevoel.
Succes met het naaien van je topje....maar dat gaat je vast wel lukken.....
Groetjes Rosina

Misseke zei

Prachtig kerstkaartje Nelleke - superleuk die slordige stiksels en je hebt er een supermooi geheel van gemaakt - ik vind hem super!
Groetjes,
Misseke

Antoinette Voorn zei

hihihi je gerecyclede kaart is heel mooi !

Anne zei

Such a great card, love the sequins and colors. Adorable image. :)

Hugs, Anne.

Joanne kramer zei

Wat een mooie kaart en leuk verhaal erom heen. Toch is het maar weer >>> wie wat bewaard heeft wat ;-)! groetjes Joanne

lenywim35 zei

hahaha. Wil je nog een koffer vol hebben.??? Wij moeten toch eens ruimen, Wie weet wat ik er uit haal. Maar ........ ik heb ook nog zoveel nieuw spul. Waar haal ik de tijd vandaan??? De caravan zakt zowat door de wielen door wat ik mee heb. hihihi Maar je kaart is mooi geworden. gr leny

Hanny zei

Ik heb genoten van je verhaal Nelleke en wat leuk van je moeder om dit aan jou te geven, ze wist natuurlijk dat het goed terecht kwam. Je hbet in ieder geval weer een prachtige kaart gemaakt, leuk met dat stiksel, ik heb dit nog nooit gedaan met de naaimachine maar lijkt me wel leuk. Nu dus een top maken, heel veel succes.
liefs Hanny♥
http://tierelantijntjes.blogspot.nl

jolanda zei

prachtige kaart en wat een leuk verhaal omtrent het plaatje

Marjan zei

Leuk zo'n zak met kaartjes waar je dan precies zo'n kerstmannetje in vindt. Ik vind ze wel, passen goed bij een beetje nostalgische kaartjes. Hoewel deze als blikvanger ook prima op jouw meer moderne kaart past! Goed gedaan die stiksels!

Ans Gilbert zei

Hoi Nelleke,
Dat lukt mij ook niet om scheve stiksels te maken, ik doe het meestal met de hand en dan is het ook niet kaarsrecht, wat fijn dat je een kerstman vond tussen de kaartjes van moeder, wie wat bewaart..succes met het naaien van je top, misschien is die inmiddels wel klaar...
liefs Ans

Hazel zei

Love all the circles. Thanks for entering both of my CHNC challenges with your lovely card - hope to see you again soon. x

Renate zei

Wat een mooie kaart, Nelleke. Mooi in de traditionele kleuren. Fijn dat je meedoet bij CHCC Extra.

Groetjes, Renate